外语教育网

登录/注册

四六级
试题
四级试题

2017年12月英语四级考试真题答案(卷二)

2017-12-16 21:37    外语教育网

2017年12月英语四级真题听力原文

Section A

Directions: In this section, you will hear three news reports. At the end of each news report, you will hear two or three questions. Both the news report and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D) .Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.

News 1:

A 9-year-old girl in New Mexico has raised more than $500 for her little brother who needs heart surgery in Houston Texas this July. Addison Witulski's grandmother Kim Allred said Addison probably overheard a conversation between family members talking about the funds needed to get her little brother to treatment.

" I guess she overheard her grandfather and me talking about how we’re worried about how we’re going to get to Houston, for my grandson’s heart surgery,” said Allred. She decided to go outside and have a lemonade stand and make some drawings and pictures and sell them.”

That’s when Addison and her friends Erika and Emily Borden decided to sell lemonade for 50 cents a cup and sell pictures for 25 cents each.

Before Allred knew it, New Mexico State Police Officers were among the many stopping by helping them reach a total of $568.

The family turned to social media expressing their gratitude saying, “From the bottom of our hearts, we would like to deeply thank each & every person that stopped by!

Questions 1 and 2 are based on the news report you have just heard.

Q1: Who did Addison raise money for?

A)Her friend Erika.

B)Her little brother.

C)Her grandfather.

D)Her grandmother.

答案:B) Her little brother.

Q2: How did Addison raise money?

A)By taking pictures for passers-by.

B)By working part time at a hospital.

C)By selling lemonade and pictures.

D)By asking for help on social media.

答案:C) By selling lemonade and pictures.

News 2:

Last week, France announced that the country will pave 621 miles of road with solar panels over the next five years, with the goal of providing cheap, renewable energy to five million people.

Called “the Wattway,” the roads will be built through joint efforts with the French road-building company Colas and the National Institute of Solar Energy. The company spent the last five years developing solar panels that are only about a quarter of an inch thick and are strong enough to stand up to heavy highway traffic without breaking or making the roads more slippery. The panels are also designed so that they can be installed directly on top of existing roadways, making them relatively cheap and easy to install.

France isn’t the first country to kick around the idea of paving its roads with solar panels. In November 2015, the Netherlands completed a 229-foot-long bike path paved with solar panels as a test for future projects. However, this is the first time a panel has been designed to be laid directly on top of existing roads and the first project to install the panels on public highways.

Questions 3 and 4 are based on the news report you have just heard.

Q3: What was France's purpose of constructing the Wattway?

A)Finding cheaper ways of highway construction.

B)Generating electric power for passing vehicles.

C)Providing clean energy to five million people.

D)Testing the efficiency of the new solar panel.

答案:C) Providing clean energy to five million people.

Q4: What is special about the solar panels used in the Wattway?

A)They can stand the wear and tear of natural elements.

B)They can be laid right on top of existing highways.

C)They can only about half an inch thick.

D)They are made from cheap materials.

答案:B) They can be laid right on top of existing highways.

News 3:

Lions have disappeared from much of Africa, but for the past few years scientists have wondered if the big cats were hanging on in remote parts of Sudan and Ethiopia. Continuous fighting in the region has made surveys difficult.

But scientists released a report Monday documenting, with hard evidence, the discovery of "lost lions."

A team with Oxford University’s Wildlife Conservation Research Unit, supported by a charity organization, spent two nights in November camping in the National Park in northwest Ethiopia, on the Ethiopia-Sudan border. The researchers set out six camera traps capturing images of lions, and they identified lion tracks.

The scientists concluded that lions are also likely to live in the neighbouring National Park across the border in Sudan. The International Union for Conservation of Nature had previously considered the area a "possible range" for the species, and local people had reported seeing lions in the area, but no one presented convincing evidence.

Questions 5 and 7 are based on the news report you have just heard.

Q5: What has made it difficult to survey lions in remote parts in Sudan and Ethiopia?

A)Endless fighting in the region.

B)The hazards from the desert.

C)Inadequate funding for research.

D)The lack of clues about the species.

答案:A) Endless fighting in the region.

Q6: What was the main purpose of the research?

A)To observe the wildlife in the two national parks.

B)To identify the reasons for the lions’ disappearance.

C)To study the habitat of lions in Sudan and Ethiopia.

D)To find evidence of the existence of the “lost lions”.

答案:D) To find evidence of the existence of the "lost lions".

Q7: What did the researchers find in the National Park?

A) Lions walking. C) Some camping facilities.

B) Lion’s tracks. D) Traps set by local hunters.

答案:B) Lions' tracks.

Section B

Passage 1

M: I bet you're looking forward to the end of this month. Are you?

W: Yes, I am. How did you know?

M: David told me you had a special birthday coming up.

W: Oh…yeah that's right. This year will be my golden birthday.

M: What does that mean? I've never heard of a golden birthday.

W: I've actually just learnt this concept myself. Fortunately, just in time to celebrate. A golden or lucky birthday is when one turns the age of their birth date. So, for example, my sister's birthday is December 9th and her golden birthday would have been the year she turned nine years old. Come to think of it, my parents did throw her a surprise party that year.

M: Interesting. Too bad I missed mine. My golden birthday would've been four years ago. I assume you got big plans then.

W: Actually yes. My husband is planning a surprise holiday for the two of us next week. I have no idea what he's got in mind, but I'm excited to find out. Has he mentioned anything to you?

M: He might have.

W: Anything you'd like to share? I'm dying to know what kind of trip he has planned on where we're going.

M: You know nothing at all?

W: Not a clue. Hard to imagine, isn’t it? Though I must say I think he's been having even more fun keeping the secret from me in the past few weeks.

M: I'm sure both of you will have a fantastic time. Happy golden birthday! I can't wait to hear all about it when you get back.

Q8. What is the woman looking forward to?

Q9. What did the woman's parents do on her sister's lucky birthday?

Q10. What is the woman eager to find out about?

Q11. What does the man say at the end of the conversation?

Passage 2

W: Mr. Green, what do you think makes a successful negotiator?

M: Well, that’s hard to define. But I think successful negotiators have several things in common. They are always polite and rational people. They are firm but flexible. They can recognize power and know how to use it. They are sensitive to the dynamics of the negotiation. The way of rises and falls and how it may change direction. They project the image of confidence, and perhaps most importantly, they know when to stop.

W: And, what about an unsuccessful negotiator?

M: Well, this is probably all of us when we start out. We are probably immature and over-trusting. Too emotional or aggressive. We are unsure of ourselves and we want to be liked by everyone. Good negotiators learn fast. Poor negotiators remain like that and go on losing negotiations.

W: In your opinion, can the skills of negotiation be taught?

M: Well, you can teach someone how to prepare for a negotiation. There are perhaps six stages in every negotiation. Get to know the other side. State your goals. Start the process. Clarify areas of disagreement or conflict. Reassess your position. Making acceptable compromises. And finally, reach some agreement in principle. These stages can be studied. And strategies to be used in each can be planned beforehand. But I think, the really successful negotiator is probably born with six sense about responding appropriately to the situation at hand.

W: The artistic sense you've just described?

M: Yes. That's right.

Q12: What does the man say about good negotiators?

Q13: What does the man say may be the most important thing to a successful negotiator?

Q14: How is a good negotiator different from a poor one?

Q15: What is the first stage of negotiation according to the man?

Section C

Passage 1

Some people wonder why countries spend millions of dollars on space projects. They want to know how space research helps people on Earth. Actually space technology helps people on Earth every day. This is called "spin-off technology."

Spin-off technology is space technology that is now used on Earth.

In early space programs, such as the Apollo missions of the 1960s and 1970s, and in the Space Shuttle missions today, scientists developed objects for the astronauts to use on the moon and in space. We now use some of these objects every day.

For example, we have Quartz crystal clocks and watches accurate to within one minute a year. We purify the water we drink with a water filter designed for the astronauts' use in space.

The cordless, hand-held tools we use in our homes, such as vacuum cleaners, flashlights, drills and saws came from the technology of these early space programs.

On cold winter days we can stay warm with battery-operated gloves and socks, and specially made coats and jackets. All of these clothes are similar to the spacesuit designs that kept astronauts comfortable in the temperatures of the moon, and are spin-offs from space technology.

These products are only a few examples of the many ways space technology helps us in our everyday lives. No one knows how new spin-off technology from the International Space Station will help us in the future.

Q16: What do some people want to know about space exploration?

Q17: What did scientists do for the space shuttle missions?

Q18: What does the speaker say about Quartz crystal clocks and watches?

Conversation 1

8. A) Her 'lucky birthday'.

9. D) Threw her a surprise party.

10. B) The trip her husband has planned.

11. C) He is eager to learn how the couple's holiday turns out.

Conversation 2

12. A) They are sensitive to the dynamics of a negotiation.

13. B) They know when to stop.

14. C) They learn quickly.

15. D) Get to know the other side.

Section C

16. D) How space research benefits people on Earth.

17. B) They developed objects for astronauts to use in outer space.

18. C) They are extremely accurate.

1.根据A 9-year-old girl in New Mexico has raised more than $500 for her little brother who needs heart surgery in Houston Texas this July可以得出答案是Her little brother.

2.根据She decided to go outside and have a lemonade stand and make some drawings and pictures and sell them可以得出答案是By selling lemonade and pictures。

3.根据with the goal of providing cheap, renewable energy to five million people可以得出答案:Providing clean energy to five million people.

4.根据 The panels are also designed so that they can be installed directly on top of existing roadways, making them relatively cheap and easy to install.可以得出答案:They can be laid right on top of existing highways.

5.根据Continuous fighting in the region has made surveys difficult可以得出答案Endless fighting in the region.

6.这篇报道提到科学家们在野外露营,目的就是为了找到lost lions存在的证据。

7.根据The researchers set out six camera traps capturing images of lions, and they identified lion tracks可以得出答案Lion’s tracks.

8.根据This year will be my golden birthday可以得出答案Her 'lucky birthday'.

9.根据my parents did throw her a surprise party that year可以得出答案Threw her a surprise party.

10.根据I'm dying to know what kind of trip he has planned on where we're going可以得出答案The trip her husband has planned.

11.根据I can't wait to hear all about it when you get back可以得出答案He is eager to learn how the couple's holiday turns out.

12.根据They are sensitive to the dynamics of the negotiation可以得出答案They are sensitive to the dynamics of a negotiation.

13.根据perhaps most importantly, they know when to stop可以得出答案They know when to stop.

14.根据Good negotiators learn fast. Poor negotiators remain like that and go on losing negotiations可以得出答案They learn quickly.

15.根据There are perhaps six stages in every negotiation. Get to know the other side可以得出答案Get to know the other side.

Section C

16.根据They want to know how space research helps people on Earth可以得出答案How space research benefits people on Earth.

17.根据scientists developed objects for the astronauts to use on the moon and in space可以得出答案They developed objects for astronauts to use in outer space.

18.根据we have Quartz crystal clocks and watches accurate to within one minute a year可以得出答案They are extremely accurate. Section A

Directions: In this section, there is a passage with ten blanks. You are required to select one word for each blank from a list of choices given in a word bank following the passage. Read the passage through carefully before making your choices. Each choice in the bank is identified by a letter. Please mark the corresponding letter for each item on Answer Sheet 2 with a single line through the centre. You may not use any of the words in the bank more than once.

We all know there exists great void(空白)in the public educational system when it comes to 26 to STEM(Science,Technology,Engineering Mathematics),One educator named Dori Roberts decided to do something to change this system. Dori taught high school engineering for 11 years.She noticed there was a real void in quality stem education at all 27 of the public educational system. she said,“I started Engineering for kids (EFK)after noticing a real lack of math, science and engineering programs to 28 my own kids in”

She decided to start an after school program where children 29 in STEM-based competitions.The club grew quickly and when it reached 180 members and the kids in the program won several state 30 . she decided to devote all her time to cultivating and 31 it The global business EFK was born.

Dori began operating EFK out of her Virginia home, which she then expanded to 32 recreation centers. Today, the EFK program 33 over 144 branches in 32 states within the United States and in 21 countries. Sales have doubled from $5 million in 2014 to $10 million in 2015,with 25 new branches planned for 2016. the EFK website states, “Our nation is not 34 enough engineers. Our philosophy is to inspire kids at a young age to understand that engineering is a great 35 .”

26. 【答案】 G)exposure
【解析】exposure to  
曝光;受到;显露

27. 【答案】 L)levels

【解析】at all levels of the public educational system在公共教育体系的各个层。面

28. 【答案】 F)enroll

【解析】enroll…in选课,加入,报名参加

29. 【答案】 O)participated

【解析】participated in参与,参加,分享。

30. 【答案】 C)championships

【解析】won several state championships  赢得了几个州冠军

31. 【答案】 E) developing

【解析】devote all her time to cultivating and developing it 把她所有的时间都用来培养和发展它

32. 【答案】 M)local

【解析】local recreation centers  当地的娱乐中心

33. 【答案】 N)operates

【解析】运转,企业运营,经营。

34. 【答案】 I)feeding

【解析】培养。

35. 【答案】 B)career

【解析】a great career 伟大的事业。

36.【答案】H

【解析】该题题干中的curiousH段一致。

37. 【答案】D
【解析】 D段是对题干中success的举例说明。

38. 【答案】O
【解析】题干中的be delighted to happy 相照应。

39. 【答案】M
【解析】Political leadersM段中的内容相呼应。

40. 【答案】B
【解析】题干中的accusationsB段相呼应。

41. 【答案】L
【解析】L段中的children 与题干中的child相呼应。

42. 【答案】K
【解析】K段中的intellectual talent and hard work 与题干中的intelligence and diligence相呼应。

43. 【答案】J
【解析】J段中的bookstore与题干相互呼应。

44. 【答案】G
【解析】G段中的Internet与题干中的Internet相互呼应。

45. 【答案】F
【解析】F段中的Because without curiosity we will lose the spirit of innovation and entrepreneurship.与题干同一含义。

section C
passage1
46.【答案】B
【解析】第一段中提到“and is generally thought as a nature part of life”,所以选B。
47.【答案】A
【解析】第二段中提到科学家的观点“aging is a key risk factor for conditions such as heart disease,cancer and many more”。
48.【答案】D
【解析】第三段,“the describing aging as a disease……develop treatment ”
49.【答案】C
【解析】第五段的最后一句,“……do nothing about it except keep people within a certain range”
50.【答案】A
【解析】倒数第二段,说了那些科学家的观点,但是文中提到的Hayflick is not among them,所以选A。

passage 2
51.【答案】C
【解析】“Female applicants to postdoctoral positions in geosciences were nearly half as likely to receive excellent letters of recommendation, compared with their male counterparts.”,女性的机会是男性的一半,所以男性更有希望获得优秀的推荐信。
52.【答案】C
【解析】第二段第二句明确给出答案:Men are believed to be better able to excel in STEM disciplines. 
53.【答案】B
【解析】“Compare those excellent letters with a merely good letter: ‘The candidate was productive, or intelligent, or a solid scientist or something that’s clearly solid praise,’ but nothing that singles out the candidate as exceptional or one of a kind.”说明那些推荐信不是人为的一个一个的做的,是智能的,不具有区别性。 
54.【答案】D
【解析】由“Dutt and her team could assign them a score without knowing the gender of the student. ”可知是消除了性别信息。
55.【答案】D
【解析】文章的最后两段可以知道,是为了讨论怎样提高女性在学术圈的地位。
复制链接,粘贴给您的好友

复制链接,在微信、QQ等聊天窗口即可将此信息分享给朋友
取消 复制链接

相关资讯

返回顶部